Irma stopper salget af sprøjtede gulerødder og bananer

ØKOLOGI – Irma vil fremover kun sælge økologiske bananer og gulerødder og udfaser helt den billige sprøjtede variant. Andre konventionelle varer er også på nippet til at ryge helt ud.

Som den første butikskæde stopper Irma salget af sprøjtede gulerødder og bananer og vil fremover kun sælge økologiske.

Som den første danske butikskæde stopper Irma med at sælge konventionelle gulerødder og bananer. Det sker med virkning fra denne uge. Fremover vil kunderne kun kunne købe de økologiske varianter.

- Vores kunder køber mere økologi end nogensinde. Det betyder, at salget af de konventionelle varer falder tilsvarende. På nogle varer bliver salget så beskedent, at vi ikke kan forsvare at blive ved med at have dem i vores butikker, siger kædedirektør Jesper Uggerhøj.

Salget er steget ti procent
Salget af økologiske varer i 1. halvår i år er steget med mere end 10 procent i Irma.

De økologiske bananer har udgjort 92 procent af det samlede banansalg i Irma, og de økologiske gulerødder 85 procent.

Samlet er kædens økologi-andel for første gang tæt på at passere en milepæl på 30 procent. Det er cirka fire gange så højt som landsgennemsnittet og den højeste andel i verden. Irma har sat som mål at nå 50 procent i 2025.

- Vi synes, det er en glædelig udvikling, for vores økologiske varer er lig med højere kvalitet. Vi forventer, at der allerede inden for den nærmeste fremtid vil komme flere markante varegrupper, hvor vi stopper med at sælge konventionelle varer og udelukkende sælge økologiske varianter, siger Jesper Uggerhøj.

Giver ikke mening
Frisk mælk og andre mejerivarer er en af de varegrupper, hvor mange vælger økologisk, men også andre varegrupper har nu så høj en økologisk andel, at den konventionelle variant inden længe vil blive fjernet fra hylderne.

- Der er simpelthen nogle konventionelle varer, som har så lille en andel, at det ikke længere giver mening at blive ved med at sælge dem, siger Jesper Uggerhøj.

Han vil dog ikke på forhånd løfte sløret for, hvilke konventionelle produkter, der næste gang ryger ud af sortimentet.

Tidligere har Irma fravalgt konventionelle citroner og har i dag udelukkende økologiske citroner.

Basisvarer til fornuftige priser
Et af de tiltag, der har fået kædens økologi-salg til at vokse i år, er lanceringen af en helt ny vareserie, Irmas Økologiske Hverdag, som består af basisvarer til priser, der er konkurrencedygtige med discountbutikkerne.

Irma er den butikskæde i Danmark, der har den suverænt største økologiske andel af det samlede fødevaresalg.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: