Irma på Christianshavn sælger mest økologi

ØKOLOGI – Irma på Torvegade 58 på Christianshavn rundede en økologi-andel på 50,2 procent, da Coop-butikkerne fra 4. til 17. april konkurrerede om at sælge flest økologiske varer.

Alnatura er Tysklands største økologiske butikskæder med over 100 supermarkeder, hvor alle varer er økologiske eller super miljøvenlige. Foto: Alnatura

Irma på Torvegade 58 på Christianshavn kan kalde sig verdens mest økologiske supermarked, mener Coop.

Det er nemlig lykkedes butikken som den første nogensinde at nå op på en økologi-andel over 50 procent. Landsgennemsnittet i Danmark er godt otte procent, og Danmark er det land i verden, hvor økologien har den største andel af fødevaresalget.

Fra 4. – 17. april gennemførte Irma på Torvegade et eksperiment, der skulle bringe økologien over 50 procent. Resultatet blev 50,2 procent.

I forvejen er butikken den butik i Danmark, der har den højeste økologi-andel.

Landets mest økologi-interesserede
Opskriften på den høje økologi-andel var mange nye økologiske varer på hylderne, masser af gode tilbud til kunderne, smagsprøver og aktiviteter i butikken.

- Vores kunder er landets mest økologi-interesserede. Eksperimentet viste os, at der stadig er store muligheder for at udvide salget, siger butikschef Bjarne Andersen.

Eksperimentet på Christianshavn var en del af et samlet fremstød i uge 14 og 15 hvor hele Coop satte sig for at eksperimentere med, hvad der skal til for at gøre Danmark dobbelt så økologisk.

Irnas mål er, at halvdelen af salget skal være økologisk inden 2025 for hele kæden.

Store økologiske kæder i udlandet
Om Irma-butikken på Torvegade nu også er verdens mest økologiske, er en sandhed med modifikationer. Også i andre europæiske lande er der store supermarkedskæder, som er rent økologiske.

I Tyskland er Alnatura og Basic de førende økologiske supermarkedskæder.  I dag findes der 102 Alnatura-butikker i 47 af de største tyske byer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: