Ingen anden mulighed for salg af DONG

Vi fik den bedst mulige aftale, siger Bjarne Corydon.

DONG – Dansk Folkepartis truer med at blokere for salget af DONG Energy. Men der er intet alternativ, siger Bjarne Corydon.

Der er ikke noget alternativ til milliardinvesteringen i det statslige energiselskab DONG Energy fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, ATP og PFA. Det slår finansminister Bjarne Corydon (S) fast, efter Dansk Folkeparti har truet med at blokere for salget. Det skriver Børsen.

Finansministeren langer også ud efter Enhedslisten, der ligesom Dansk Folkeparti har kritiseret salgsaftalen, der skal debatteres i Folketinget torsdag.

- Det er et hyklerisk paradoks, at de, der råber højest, er dem, der i andre, ikke-konkrete sammenhænge råber mest på grønne projekter med privat deltagelse. DONGs forretningsplaner er i meget høj grad centreret om at have særlige kompetencer og også have et forspring i global kontekst på havvindmøller. Det vil man godt udnytte ved at skalere det ret voldsomt i de kommende år. Der har vi truffet den politiske beslutning, at jo det vil vi gerne, siger Bjarne Corydon til Børsen.

Han afviser, at Goldman Sachs har fået ekstraordinært gode vilkår i salget af Dong Energy – eller at der var andre muligheder.

- Hvis det var tilfældet, ville hele byen jo sværme med investorer, der ville have tilbudt investeringer på endnu mere attraktive vilkår. Så havde vi betjent os af det. Men nu har vi indgået denne aftale. Det var den bedste, vi kunne få, siger Corydon til Børsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: