Hver tredje: Miljøet er vigtigere end vækst

FOLKETINGSVALG 2015 – Hver tredje vælger mener, at hensynet til miljøet er vigtigere end økonomisk vækst. Det viser en ny meningsmåling foretaget for Altinget.

Hver tredje vælger mener, at miljøet er vigtigere end økonomisk vækst. Foto: Colourbox

Selv om mange er optaget af miljøspørgsmål, ender de fleste valgkampe med at dreje sig om indvandring, økonomi og fordelingspolitik. Men for en gang skyld er der udsigt til flere grønne diskussioner i den kommende valgkamp op til folketingsvalget, der skal afholdes senest i september.

Indsatsen for at forbedre miljøet skal gå forud for økonomisk vækst, mener en meget stort del af vælgerne nemlig ifølge Altinget.

I meningsmålingen, der er foretaget af Norstat for Altinget, erklærer 38 procent sig helt enig eller delvist enig i udsagnet. Bare 24 procent af vælgerne er helt eller delvist uenige, mens 30 procent svarer hverken/eller.

Dermed mener klart den største gruppe altså, at miljøhensyn er vigtigere end væksten.

Klart signal til politikerne
Hos Danmarks Naturfredningsforening glæder tallene præsident Ella Maria Bisschop-Larsen. Hun peger på, at økonomisk vækst længe har haft det politiske fokus, og at det i mange tilfælde har kostet dyrt på det grønne område.

- Meningsmålingen viser, hvor meget det betyder for danskerne, og det sender et meget klart budskab til politikerne på Christiansborg. Vækst skal være balanceret og ske med respekt for natur og miljø, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hun forventer, at de grønne emner kommer til at fylde i den kommende valgkamp. Tidligere målinger har nemlig også vist, at vælgernes interesse for området er steget.

- Når vælgerne så tydeligt siger, at det er blandt de vigtigste emner, er politikerne simpelthen nødt til at tage det alvorligt, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Find din grønne kandidat
Danmarks Naturfredningsforening har i forbindelse med det forestående valg til Folketinget lanceret en kandidattest, hvor du kan finde ud af, hvilken folketingskandidat du er mest enig med på det grønne område.

I testen svarer du på 16 udsagn om natur, miljø og bæredygtighed – og kan så se, hvilken politiker du er mest enig med.

Du finder den på www.dn.dk/valg

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: