Hver tredje kommune vil servere økologisk

Mette Gjerskov er positivt overrasket over den store interesse for at omstille de offentlige storkøkkener til økologi.

Mange skoler og institutioner vil gerne omstille til økologisk mad. Her er det spiseordningen på Amager Fælled Skole.

Hver tredje kommune og en lang række institutioner har meldt sig til de indledende forberedelser og indføring i, hvordan man kan omlægge kantiner på blandt andet plejehjem, universiteter og børnehaver til at servere økologiske madvarer.

- Jeg er meget positivt overrasket over, at så mange kommuner og institutioner griber denne mulighed og viser interesse for at kaste sig ud i omstillingen til mere økologi, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

56 millioner til omstilling
Fødevareministeren mener, at det offentlige skal gå foran med at udbrede økologien. Både for at udvide det økologiske landbrugsareal og udvikle bedre måltider..

I løbet af juni afholdes der to regionale informationsmøder, der skal hjælpe kommunerne med at omstille kantinerne til økologi allerede nu til efteråret.

Regeringen har på finansloven afsat 56 millioner kroner, der skal støtte økologiens udbredelse i de offentlige kantiner. Det offentlige serverer dagligt 500.000 måltider, og håbet er, at en væsentlig større del af dem bliver økologiske.

Hvis 60 procent af maden…
Hvis 60 procent af maden i de offentlige kantiner var økologisk, vil det ifølge regeringen medføre en omlægning af 20.000- 30.000 hektar landbrugsjord til økologi i Danmark.

- Det er yderst vigtigt, at vi får så mange med på vognen som muligt. Det kan for alvor sætte skub i en grøn omstilling af landbruget, der kan gavne miljø, natur og dyrevelfærd, siger Mette Gjerskov.

Den kommende uge vil fødevareministeren fremlægge regeringens økologiske handlingsplan, der skal sætte yderligere gang i en bæredygtig og grøn omstilling.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: