Hver tiende mand: Dyresex er OK

DYRESEX – Hver tiende danske mand synes, at det er i orden at have sex med dyr, hvis dyret ikke lider overlast. Det viser en ny undersøgelse, skriver Foodculture.dk.Forskere og politikere ønsker ikke et forbud. Dyrenes Beskyttelse kritiserer.

Er dyresex OK? Hver tiende danske mand synes, at det er fint, at mænd dyrker hed elskov med en ko, eller at kvinderne får fornøjelse af en rigtig doggy-style. Bare dyret ikke lider overlast. Foto: Gustav Bech

Hver tiende danske mand synes, at det er fint, at mænd dyrker hed elskov med en ko, eller at kvinderne får fornøjelse af en rigtig doggy-style. Bare dyret ikke lider nogen last, så er dyresex fuldt ud acceptabelt for 10 procent af den mandlige befolkning i Danmark, hvorimod kun 3 procent af kvinderne synes det samme.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Landbrug & Fødevarer.

Sexolog Vivi Hollænder har i sit virke haft adskillige samtaler med folk, der tænder på sex med dyr. Hun er ikke i tvivl om, hvorfor forskellen mellem mænd og kvinders holdning er så tydelig:

- Min erfaring viser, at kvinder tænker i overgreb, når de hører ordet dyresex, og der kommer straks nogle ubehagelige billeder op, hvorimod mænd kan have en mere nuanceret holdning til det spørgsmål, siger hun til Foodculture.dk.

Ikke kun den ensomme bondeknold
Det er dog flest kvinder, som har konfronteret hende med deres fantasier om dyresex.

Videnskabens fordom har tidligere været, at en person, der tænder seksuelt på dyr, er en ensom bonde. En ny undersøgelse, foretaget af den tyske forsker Dr. Christiane Eichenberg fra universitet i Köln, viser, at de mennesker, der tænder på dyr, findes alle vegne, kommer fra alle sociale lag, og at de generelt er ganske normale.

Speciallæge i almen medicin og specialist i klinisk sexologi Gert G. A Eriksen uddyber:

- Folk, der tænder på sex med dyr, passer sig selv. Det er ikke noget, de skilter med offentligt, men den tyske undersøgelse viser, at det er folk fra alle samfundslag, der tænder på dyr. Det viser, at det ikke er en flok forstyrrede tosser, men derimod almindelige mennesker, der kan have de lyster, siger han til Foodculture.dk.

Vil forbedre dyrs forhold
30 procent af dem, der svarede, at de havde haft sex med dyr, var endda engagerede i at forbedre dyrs rettigheder.

Dyrenes Beskyttelse ser gerne, at politikerne forbyder dyresex.

- Det at have sex med et dyr strider imod de etiske spilleregler, der er gældende i dag. Det er fåtal af danskerne, der går ind for dyresex, og derfor synes vi, at lovgivningen burde afspejle danskernes holdninger, siger Tina Engberg, der er kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse til Foodculture.dk.

Dansk Folkeparti, DF, har tre gange fremstillet lovforslag om forbud mod dyresex, men de er alle gange blevet nedstemt af et rungende flertal i Folketinget. Seneste forslag for en lov mod dyresex blev fremsat i marts 2011, så en lovgivningsændring står altså ikke øverst på nogle af de politiske fløjes dagsorden bortset fra DF.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: