Hovsa, glemte vi ikke noget ved klimamødet?

LARS MUHL SKRIVER – Det industrielle landbrug er den største klimasynder af dem alle. Hvis ikke vi drastisk skærer ned på verdens kødproduktion og forbrug, giver det ingen mening overhovedet at afholde et eneste klimatopmøde, eller i det hele taget at tale om problemet.

Af Lars Muhl, komponist og forfatter

Så er klimaet igen på dagsordenen, og endnu engang undgår man behændigt at inddrage den største klimasynder af dem alle: det industrielle landbrug.

Når man nu ved, at der bruges mellem fire og syv kilo korn og 15.000 liter vand til at producere et kilo bøfkød, og at produktionen af føde til produktionsdyrene er den største årsag til regnskovsfældning (og så har vi slet ikke nævnt produktionen af griseH, kyllinger og fisk), så kan enhver regne ud, at dette ikke er et holdbart regnestykke.

Det industrielle landbrug i verden står for mere end 50 procent af energiforbruget og forureningen i verden.

Hvorfor vil ingen tale om det?
Spørgsmålet er, hvorfor er der ingen, der vil tale om det? Hvor er Greenpeace, Ocean Watch og alle de andre miljøorganisationer henne i denne sag?

Her er et meget enkelt eksempel på, hvorfor industrielt landbrug ikke er holdbart:

Der forbruges 4000 liter vand for at producere 1 liter mælk.

Hvis ikke vi drastisk skærer ned på verdens kødproduktion og forbrug, giver det ingen mening overhovedet at afholde et eneste klimatopmøde, eller i det hele taget at tale om problemet.

Så må vi nyde vores bøffer, frikadeller og steaks, indtil der om ikke særligt længe slukkes og lukkes for den virkelighed, vi i dag kender som vores.

Hvis ikke nu, hvornår så? – Hvis ikke os, hvem så?

Lars Muhl er komponist og forfatter og skriver jævnligt på OrganicToday.dk

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: