Høns på Samsø skal spise kartoffelskræller

AFFALD – Ti husstande går sammen om at etablere en hønsegård. Hønsene skal være med til at løse nogle af affaldsproblemerne på Samsø.

Hønsene skal spise kartoffelskræller og andet grønt husholdningsaffald. Foto: Colourbox

Danmarks Naturfredningsforening på Samsø er sammen med nogle lokale ildsjæle gået sammen om at oprette hønsegårde. Hønsene skal spise kartoffelskræller, salatblade og andet grønt affald, før det ryger til forbrænding.

Samsø Hønselaug er et demonstrationsprojekt, som skal vise at organisk affald kan bruges som hønsefoder. Projektet har fået støttemidler fra Miljøministeriets pulje for Grønne Ildsjæle.

Ti husstande går sammen
Projektet går i al sin enkelthed ud på, at etablere små fællesskaber med op til ti husstande, der slår sig sammen om at etablere og drive en hønsegård.

- Du kan også være med, hvis du ønsker selv at holde dine egne høns, blot du anvender dit vegetabilske affald som foder for hønsene, siger Rikke Due Clausen fra DN Samsø til DN’s hjemmeside.

- Tanken er at vores organiske husholdningsaffald bruges til foder i en fælles hønsegård i princippet ’for enden af vejen’. Vi har en stærk fællesskabsvilje her på øen, og mange kan se ideen med at få æg, kyllinger, hønsekød og gødning i bytte for deres organiske affald, fortæller Rikke Due Clausen.

Læs mere her

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: