Holbæk vil igen sprøjte med gift

Holbæk vil igen bekæmpe ukrudt med sprøjtegift på fortove og veje.

SRPØJTEGIFT – I en årrække er ukrudt på fortove og veje i Holbæk blevet bekæmpet med gasbrændere. Men nu er de kemiske ukrudtsmidler på vej tilbage i arsenalet hos kommunens vej- og parkfolk.

Partierne bag budgetaftalen for 2015 er enige om at genindføre brugen af pesticider i ukrudtsbekæmpelsen. Det vil give en anslået årlig besparelse på en million kroner.

Rationalet er, at der skal bruges arbejdstimer ved at anvende krudtsmidler som for eksempel Roundup i forhold til gas.

- Hidtil har vi brugt gas, og det vil fortsat blive brugt til ukrudtsbekæmpelse. Nu åbner for, at der også kan bruges roundup, men det bliver ikke i ubegrænset omfang, siger John Harpøth (DF), formand for klima- og miljøudvalget, til Sjællandske Medier.

Ikke-grøn kommune
Enhedslistens gruppeformand, Karen Clausen, siger til avisen, at han er ‘rystet’ over genindførelsen af sprøjtemidler.

- Det er helt forkasteligt og tegner et billede af Holbæk som en ikke-grøn kommune. Roundup truer vores grundvand, og jeg kan ikke forstå, at partierne bag aftalen ikke har kunnet finde den ene million kroner et andet sted, siger Karen Clausen.

John Harpøth afviser, at Holbæk bliver en mindre grøn kommune.

- Gasafbrænding er jo heller ikke uden konsekvenser for miljøet. Der udledes en del CO2 ved den metode, og det kan vi nu skrue lidt ned for, siger John Harpøth til Sjællandske Medier.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: