Høegh fralægger sig ansvaret for randzoner

Venstres fødevareordfører i Folketinget og tidligere fødevareminister, Henrik Høegh fralægger sig ethvert ansvar for randzonerne, der har bragt landbruget på randen af oprør og gjort fødevareminister Mette Gjerskov til et yndet hadeobjekt blandt den mere rabiate del af landbruget.

Henrik Høegh ville have udsat loven om randzoner, hvis han stadig sad i ministerstolen.

I et læserbrev i Sjællandske skriver den tidligere fødevareminister, at han ville have udsat randzoneloven, hvis han stadig var minister.

- Hvis jeg var minister i dag, ville indvendingerne fra landbrugserhvervet spille en stor rolle og føre til udskydelse, skriver Henrik Høegh.

Selvom det var under den tidligere regering med daværende fødevareminister Henrik Høegh i spidsen, at den randzoneloven,  blev fremsat og vedtaget, afviser Henrik Høegh i et læserbrev i Sjællandske, at Venstre har ansvaret for, at randzonerne nu er en realitet.

- Lovgivningen blev vedtaget, mens jeg selv var fødevareminister. Jeg understregede dengang, at loven først skulle implementeres, når kortet over randzonerne var på plads. Derudover lagde jeg som minister vægt på, at så snart der ville komme ny viden om mere intelligente randzoner, så skulle loven modificeres, skriver Henrik Høegh i læsebrevet.

Ifølge Henrik Høegh ’virker det desperat’, når fødevareminister Mette Gjerskov giver Venstre ansvaret for randzonelovgivningen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: