Harboe får forbud mod at sælge øko-øl

ØKOLOGI – Harboes Bryggeri kan ikke længere levere økologisk øl til folket. Danmarks tredjestørste ølproducent har nemlig fået forbud mod at producere drikkevarer med det røde Ø-mærke.

Myndighederne har frataget Harboe tilladelsen til at fremstille og sælge økologiske drikkevarer, fordi bryggeriet har et omfattende rod i dokumentationen. Bryggeriet er dog stadig »Kongelig hofleverandør«.

Bryggeriet Harboe har ikke styr på reglerne. Det viser dokumenter, som avisen 24timer har fået aktindsigt i.

Ifølge avisen har der sommeren over været »et omfattende rod« i Harboes dokumentation for, at øllet i de ø-mærkede flasker rent faktisk er økologisk.

Efter flere påtaler valgte fødevarekontrollen for kort tid siden så at fratage bryggeriet tilladelsen til at fremstille og sælge økologiske drikkevarer.

- De kunne ikke præsentere os for et balanceregnskab, der kunne dokumentere, at de overholder økologi-reglerne, siger fødevarechef Henning J. Knudsen til 24timer.

Han understreger, at myndighederne ikke har grebet Harboes i at sælge traditionelle drikkevarer som økologiske, men omvendt kan det heller ikke udelukkes.

Ingen bedrag
Harboes direktør Martin Schade lover imidlertid, at de øltørstige økologer ikke er blevet bedraget. Han forklarer, at bryggeriet ikke har været opdateret på kravene til den økologiske dokumentation, som myndighederne har ændret.

- Vi har nu hyret en konsulent, som skal hjælpe os med at forstå, hvordan myndighederne vil have, vi skal gøre, og vi forventer indenfor de nærmeste dage at meddele Fødevarestyrelsen, at der er styr på tingene, siger han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: