Grøn pris til Odense Fødevarefællesskab

PRIS – Odense Fødevarefællesskab fik stor applaus fra en propfyldt festsal på Odense Rådhus, da foreningen onsdag fik overrakt Odense Bæredygtighedspris 2012 af Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd.

Line Mex-Jørgensen og Jukke Strandberg fra Odense Fødevarefællesskab var glade, da de, foran en fyldt Festsal på Odense Rådhus, modtog diplomet fra Bæredygtighedsrådets formand Anker Boye.

Når det netop blev Odense Fødevarefællesskab, der løb af med prisen, skyldes det bl.a., at det bæredygtige er solidt forankret i foreningens virke, fortalte Anker Boye

Han glædede sig over, at Odense Fødevarefællesskab, som en lokal odenseansk aktør, støtter op om at gøre Odense mere bæredygtig.

- Vi står overfor store udfordringer, som vi kun kan løse, hvis kommunen, virksomheder, organisationer, frivillige m.fl. trækker på samme hammel. Og så bliver jeg ganske enkelt glad, når vi i Odense har en bæredygtig frontløber som Odense Fødevarefællesskab, der har bl.a. miljø, økonomi, lokal handel, fællesskaber og samarbejde som pejlemærker. Og det vil Odense Bæredygtighedsråd gerne belønne med denne pris, sagde Anker Boye, som også pointerede at Odense Fødevarefællesskab var kommet godt rundt i hjørnerne af bæredygtighedsbegrebet.

Et pejlemærke for foreningen
Peter Bærentsen fra Odense Fødevarefællesskab var en glad formand ved dagens prisoverrækkelse.

- Vi er utrolig glade for, at Odense Bæredygtighedsråd har valgt Odense Fødevarefællesskab, som modtager af Odense Bæredygtighedspris 2012. Bæredygtighed har altid været et pejlemærke og bærende element i foreningens aktiviteter. Og den anerkendelse vi nu har fået, er jeg sikker på kun vil øge interessen for vores aktiviteter, sagde Peter Bærentsen.

Samarbejder med fynske øko-landmænd
Odense Fødevarefællesskab er en økologisk indkøbsforening, der samarbejder med fynske økologiske landmænd. Foreningens formål er at gøre lokalproducerede, sæsonbetonede økologiske fødevarer tilgængelige for medlemmerne til fair priser og til gavn for miljø, biodiversitet, klima, lokal handel m.m.

Foreningen drives på frivillig basis af medlemmerne. Fødevarefællesskabet er åbent for alle og er aktiv i det odenseanske byliv og derudover rammen om en lang række sociale aktiviteter. Foreningen har oplevet støt stigende medlemstilgang siden etableringen i 2011.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: