Grøn Festival i Økologiens Have søndag

GRØN FESTIVAL – Østjyllands grønne festival med debat, marked, smagsprøver og underholdning løber af stabelen søndag fra 10 til 16 i i Økologiens Have i Odder.

Grøn Festival i Økologiens Have i Odder byder på en cocktail af underholdning, smagsprøver, information og debat om grøn omstilling.

Søndag formiddag klokken 10 åbner Økologiens Have i Odder havelågen og byder velkommen til årets grønne festival i Østjylland. I år kan man møde og debattere med blandt andre Lone Landmand, der vil fortælle med udgangspunkt i sin bog Mad vs Fødevarer, og Josephine Fock fra Alternativet vil give sit bud på, hvordan vi kommer videre med den grønne omstilling.

Ligesom sidste år vil der blive debat om omstilling og grønne emner, og man kan også deltage i forskellige workshops.

Haven har i år allieret sig med Anemette Olesen, der tager interesserede med på en rundvisning i den store økologiske have, der huser tusindvis af spændende planter og masser af kæledyr, som børnene kan lege med.

Stjernekok byder på smagsprøve
For de lækkersultne er der smagsprøver lavet af havens råvarer af stjernekokken Torsten Schmidt, og Thorkild Tang, der er tang-entusiast, vil fortælle om ti gode grunde til at bruge en af havets råvarer, nemlig tang.

I år er Økologiens Have gået sammen med ni lokale og nationale grønne organisationer om at arrangere festivalen. Traditionen tro bliver det et marked, hvor grønne virksomheder og organisationer rejser deres boder, og hvor også mad, fest og underholdning for hele familien er en del af programmet.

Skyd CO2-syndere ned
På Vedvarende Energis stand kan man træde i pedalerne for at aktivere den cyklende mobiloplader, ligesom man kan spille Angry Bird og skyde CO2-syndere ned. DN og DOF inviterer på skattejagt, og hos Aktive Æselvenner kan man få en køretur i æselvogn.

- På Grøn Festival i Økologiens Have kan man med andre ord både blive mæt, underholdt, købe, lege og blive klogere, siger Steen Rågaard, der er formand for Økologiens Have.

Blandt de deltagende organisationer og virksomheder er Det Økologiske Råd, Praktisk Økologi, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Vedvarende Energi, Energitjenesten, Landsforeningen Økologisk Byggeri, Vestjyllands Højskole, Hanegal, Byhaver, Urtegartneriet, Frøsamlerne, Thy Øko-is, Madvognen, Bier i Danmark, Merkur, De Fire Istider, Miljøposen og mange, mange flere.

Arrangørerne håber på godt vejr og flere tusinde besøgende i Nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshave.

Se hele programmet

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: