Gram Slot sender økologisk mel i butikkerne

ØKOLOGI – Fra i dag vil der være økologisk mel fra Gram Slot på hylderne i REMA 1000 butikkerne landet over. Og der er planer om flere økologiske produkter i fremtiden fra den historiske herregård.

De fire nye typer af mel er formalet som i gamle dage på langsomtgående stenkværne.

På Gram Slot i Sønderjylland er der for alvor gang i den økologiske produktion. For halvandet år siden begyndte Svend og Sanne Brodersen med mælk, siden kom kartofler, ost og havregryn til. I dag sender det traditionsrige og historiske slot i Sønderjylland så stenkværnet økologisk mel på markedet.

- Vi er stolte af nu at kunne tilbyde danskerne økologisk mel fra Gram Slot. Det har været en lang proces med at finde de mest velegnede rug-, spelt- og hvedesorter, og vi har gennem de seneste tre-fire måneder lavet forsøg med forskellige meltyper forarbejdet på stenkværne for at få mel i så høj en kvalitet som muligt, siger Svend Brodersen, der sammen med sin kone Sanne Brodersen driver Gram Slot.

Rent mel hos Gram Slot
De fire nye typer af mel er formalet som i gamle dage på langsomtgående stenkværne. Tre af varianterne er fuldt formalet, og derved bevares kornets kim og klid samt alle næringsstofferne. Den sidste variant er sigtet hvedemel og egner sig især til finere bagværk. Kornet til melet er dyrket på Gram Slots egne marker og er garanteret fri for kunstgødning og kemikalier.

- Vi kender kornet indgående og høster det faktisk 8-10 dage, før andre ville gøre. Det betyder, at kornet får nogle super gode bagekvaliteter, siger Svend Brodersen, der i løbet af det seneste halvandet år har sendt 12 nye produkter på markedet og stadig udvikler nye.

- Vi vil løbende udvide vores sortiment og har mange spændende planer. Men i første omgang afventer vi, hvordan modtagelsen af vores mel bliver, siger Svend Brodersen.

De fire slags økologisk mel fra Gram Slot er: Fuldkornsspeltmel, fuldkornsrugmel, fuldkornshvedemel og sigtet hvedemel. Derudover kan du finde økologisk mælk, ost, kartofler og havregryn fra Gram Slot i REMA 1000’s 200 butikker landet over.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: