Godt nyt for boligejernes pengepung

Der kan være mange penge at spare ved at energirenovere boligen. Foto: Insero

ENERGITJEK – Gratisk energitjek og en energirenovering skal skaffe boligejerne i Horsens Kommune økonomiske gevinster og et bedre indeklima.

Insero og Horsens Kommune er gået sammen for at skaffe boligejere kontante fordele og og et bedre indeklima ved hælp af en energirenovering. Første del af pakken er et gratis energitjek til parcelhusejere.

Hvor meget kan jeg spare på at lægge isolering på loftet? Skal jeg skifte fyret ud med en varmepumpe? Hvem kan give mig et godt beslutningsgrundlag? Og kan det overhovedet betale sig for mig at energirenovere?

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, der får boligejere til at stoppe op i stedet for at gå i gang med energirenovere deres hus. Det er nemlig ikke nogen let opgave at kaste sig ud i.

Få boligejerne går i gang
Selvom energirenovering er kommet højt på den politiske dagsorden, kniber det derfor stadig med at få boligejerne i gang. Derfor igangsætter Insero og Horsens Kommune nu en fælles indsats, hvor boligejere kan få vejledning og hjælp til at få det fulde overblik over energirenoveringen.

Initiativet betyder, at boligejere kan få vejledning og tilskud til at vurdere, om energirenoveringer er noget for dem, og hvordan de kommer i gang.

- Energirenoveringer medfører ofte en økonomisk gevinst for den enkelte boligejer, men den kan være svær at få øje på, siger Mieke Bak Rasmussen, seniorkonsulent i Inseros nye initiativ, Energi & Byggeri.

Banker, mæglere og håndværkere er med
- Derfor inddrager vi både banker, ejendomsmæglere og håndværkere i vores fælles indsats, så boligejere kan få et solidt beslutningsgrundlag, og et klart billede af, hvor meget de kan tjene på besparelserne. Og der kan være flere tusinde kroner at hente om året for den enkelte boligejer, lover konsulenten.

I første omgang får boligejere mulighed for at få et gratis energitjek af deres boliger. Arrangementet hedder ’For enden af vejen’ og giver boligejerne i en grundejerforening, en landsby eller et lokalområde en energifyldt familiedag med fokus på, hvor den enkelte boligejer kan sætte ind for at gøre sin bolig mere energivenlig.

- Dagen består af et fælles energitjek med tips og idéer samt individuelle energitjek i egen bolig, hvor boligejeren kan stille spørgsmål om mulighederne for at spare energi i sit eget hus.

Herefter er der mulighed for at snakke med håndværkerne og gå sammen om at skaffe det bedste og billigste tilbud.

Få flere informationer
Og foråret byder på flere informative arrangementer. For eksempel inviteres eksisterende og kommende boligejere til et fyraftensmøde den 30. april hos Insero, hvor Handelsbanken og EDC sætter fokus på finansiering, lånemuligheder og værdiforøgelse af boligen, når man energirenoverer.

Desuden kan boligejerne også se frem til en boligmesse i foråret.
Når boligejerne så står klar til at gå i gang med projektet, bliver de mødt af kompetente håndværkere, der er klædt på til opgaven. Insero uddanner netop nu en række lokale håndværkere, der kan sikre boligejerne troværdig og helhedsorienteret rådgivning.

Læs mere  på Horsens Kommunes Klimaportal

Eller Insero

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: