Fyn har succes med energihåndværkere

Faaborg-Midtfyn og Odense kommune går nu målrettet efter at skabe nye grønne job og sammen få flere håndværksmestre efteruddannet som energihåndværkere. Det sker som led i det offentlige-private partnerskab Grøn Erhvervstilvækt, hvor man blandt andet kan blive “Mester i Energi”.

Det nye kommunale samarbejde er opstået på baggrund af de gode erfaringer, som det første hold odenseanske håndværksmestre har kastet af sig. Der er nu skabt 130 nye grønne job inden for energieffektivisering i byggeriet.

-Vi ser frem til at kommunens håndværksmestre får mulighed for at udvikle deres forretning inden for energi til gavn for både beskæftigelsen og den grønne vækst. Jeg forventer mig meget af samarbejdet med Grøn Erhvervsvækst, siger borgmester Hans Jørgensen fra Faaborg-Midtfyn kommune.

Han forventer, at det kan give besparelser på det kommunale budget, og at partnerskabet i Grøn Erhvervsvækst vil være med til at fremme energirenovering af private boliger i kommunen.

Har rigtig travlt
For Odense kommune er det anden gang at efteruddannelsen afvikles, og det er ikke uden grund at succesen gentages.

-Efter at det første hold på 27 håndværksmestre blev uddannet i foråret, har de haft rigtig travlt, og nu er der brug for at få efteruddannet flere, der kan tage hånd om de mange energiopgaver. Det er vigtigt, at det offentlig og private står sammen for at sætte gang i markedet for energiforbedringer, og der skal være mestre, der har den fornødne viden til at vækste og løfte opgaverne. Derfor er vi rigtig glade for at indlede et samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, det styrker erhvervslivet, siger Steen Møller, Rådmand, By- og Kulturforvaltningen, Odense kommune.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: