Forskere sætter fokus på energiafgrøder

LANDBRUG – Hvordan dyrker man energiafgrøder og hvordan får man det bedste resultat? Stor temadag på AU Foulum ved Viborg.

Pil er en af de nye energiafgrøder, som landmændene skal lære at dyrke. (Foto: AU)

Hvordan dyrker man energiafgrøder og hvordan får man det bedste resultat?

Det er nogle af de spørgsmål, landmænd og andre interesserede kan få besvaret, når forskere og fagfolk til september inviterer til en stor temadag på AU Foulum ved Viborg.

Det sker i samarbejde med Viborg Kommune og Viborg Erhvervsråd.

Om blot otte år skal 30 procent af Danmarks energiforbrug komme fra vedvarende energi. Det vil sætte blus på efterspørgslen efter energiafgrøder fra landbruget. Også de nye favorable tilskud får landmændene til at øjne nye muligheder.

Temadagen foregår 5. september, og deltagerne skal blandt andet se forsøgsmarken på AU Foulum, hvor forskerne afprøver mange forskellige afgrøder.

Maskiner og teknologi
På temadagen vil der være specialiserede rådgivere fra både lokale og centrale rådgivnings-institutioner. Det vil være muligt at se de forskellige afgrøder og få vejledning om dyrkningen.

Samtidig vil det være muligt at se maskiner og teknologi, som knytter sig til dyrkningen af energiafgrøder og biomasse.

Temadagen henvender sig både til landmænd, rådgivere og virksomheder, som arbejder med energiafgrøder. Der vil også være viden at hente for planlæggere og myndigheder, som arbejder med energiforsyning, landbrug og miljø.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: