Forbrugerne bakker op om støtte-aktion

MAD – Butikskæderne Kiwi, Spar, Meny og Min Købmand støtter økologiske mælkeproducenter og andre fødevareproducenter ved at sende 50 øre retur.

Økologisk mælk fra Øllingegaard indgår i Dagrofas støtteaktion til fordel for danske landmænd.

Efter godt to måneder i aktion for danske fødevarer melder Dagrofa om god opbakning fra forbrugerne. Og nu føjes to økologiske støtte-mælk til palletten af Du køber, vi gi’r-varer.

Dagligvarekoncernen Dagrofa tog i begyndelsen af september hul på den første af en række aktiviteter, som skal fremme salget af danske fødevarer. Lige siden har forbrugerne i 630 butikker i kæderne MENY, SPAR, KIWI og Min Købmand kunnet købe særligt mærkede Du køber, vi gi’r-varer og samtidig bedt Dagrofa om at sende 50 øre retur til producenterne.

En foreløbig status viser, at de danske forbrugere er med på idéen. Således stiger salget af de mærkede varer uge for uge, og til dato ligger kundeefterspørgslen over forventning – særligt på kød, ost og æg, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa.

- Vi er kommet rigtig pænt fra land med vores første Vælg Dansk-aktivitet. Det er glædeligt, at forbrugerne så klart og positivt bakker op om vores initiativ og de danske producenter. Det handler jo ikke om, at vi redder landbruget, men vi sender et klart signal og giver forbrugerne mulighed for at vælge de danske varer til. Så vi håber naturligvis, at forbrugerne vil fortsætte med at bakke op – også nu, hvor vi føjer støtte-mælk til vores Du køber, vi gi’r-varer, siger han.

Støtte-mælk kommer til
Fra i dag føjer Dagrofa flere forskellige mælk til palletten. Det gælder to varianter af den nye halvanden liters økologiske mælk fra Arla, som kommer i kæderne MENY, SPAR, KIWI og Min Købmand. Samtidig lancerer Dagrofa økologisk støtte-mælk fra det lille sjællandske mejeri, Øllingegaard i MENY og KIWI. Støtten fra de forskellige mælk går til de to mejeriers landmænd.

Ikke kun mælk
Det er ikke kun mælk, der er med i Dagrofas støtteaktion for danske fødevarer. Også ost, svinekød, oksekød, fjerkræ, frugt og grønt er en del af konceptet. For forbrugerne er prisen på de mærkede varer uændret, oplyser Dagrofa.

Dagrofa omsætter for godt 19 milliarder om året og beskæftiger ca. 7.000 ansatte i Danmark og Grønland. Koncernen består i dag af profilhusene i Købmandshuset, KIWI samt Foodservice Danmark, SuperGros og Pisiffik.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: