Finansloven baner vej for mere forurening

FINANSLOV – Et enkelt erhverv har igen fået en stor hjælpepakke på skatteydernes regning, mens vores fælles natur og miljø derimod har fået en over snuden, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening i kølvandet på denne uges forlig om næste års finanslov.

Finansloven er hård kost for den danske natur og miljøet, mener Danmarks Naturfredningsforening. Den nye finanslov baner nemlig vej for endnu mere forurening fra landbruget, og der er kun afsat få midler til at rydde op efter flere svin og mere gødning.

Ella Maria Bisschop-Larsen er utilfreds med regeringens gaveregn over landbruget.

Til gengæld er den plan, der skulle sikre mere og bedre natur, barberet ned. Danmarks Naturfredningsforening efterlyser, at hvordan regeringen så vil sikre at naturen og miljøet ikke bliver de store tabere på deres vagt?

- Et enkelt erhverv har igen fået en stor hjælpepakke på skatteydernes regning, mens vores fælles natur og miljø derimod har fået en over snuden. Partierne bag finansloven har på den vis valgt at skubbe opgaven for at få naturen tilbage på fode foran sig, og regningen herfor sendes videre til de næste generationer, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: