Festival får nye øko-is fra Skarø

ØKOLOGI: NorthSide i Aarhus er i samarbejde med gæster og Is fra Skarø ved at udvikle en økologisk is til sommerens festival.

Gæsterne på sommerens festival i Aarhus kan godt begynde at glæde sig til økologiske is fra Skarø.

Sommer, sol og is hører sammen, og derfor er NorthSide gået sammen med Is fra Skarø om at udvikle en NS15 is, der skal være er økologisk og baseret på kvalitetsråvarer uden tilsætningsstoffer af nogen art.

Isen får premiere under sommerens NorthSide, men inden da skal en række smagsvarianter testes af og prøvesmages.

NorthSide har via sociale medier allieret sig med fastivalens gæster, der er kommet med en lang række bud på, hvad en NorthSide is skal smage af. Der er kommet mere end 2200 forskellige bud ind, der beskrev alt fra konkrete frugter og typer af chokolade til de følelser, isen skulle fange.

Eksempelvis skrev Anna Carøe på Facebook, at isen skulle smage af ‘sol og sommer, rockmusik og vildskab’.

Det er noget af en udfordring, som Is fra Skarø synes er en både sjov og spændende opgave. Det har udviklet tre nye økologiske is, og for at fremme smagen af alle de gode råvarer er der også tilsat birkesaft og sukkertang i de nye is. De naturlige sukkerstoffer og mineraler fremmer desuden smagen af det tilsatte sukker, så der tilsættes 50 procent mindre sukker i ismassen end i konventionel is.

NorthSide 2015 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 12.-14. juni.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: