Eva Kjer er skuffet over kritik fra DN og WWF

NAVNE – Kritikken hagler ned over miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Gitte Seeberg, WWF, har kaldt regeringens bebudede landbrugspakke for en »horrorplan«. Også DN har været ude med riven.

Eva Kjer Hansen er skuffet over de grønne organisationer, som hun mener er ukonstruktive.

Den nye miljø- og fødevareminister har i sin korte ministertid måttet lægge øre til ualmindelig hård kritik fra især Danmarks Naturfredningsforening og WWF.

Det i en sådan grad, at hun nu tager til genmæle.

- Jeg er meget skuffet over reaktionerne fra naturorganisationerne. Det har været meget lidt konstruktivt, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til Altinget.

Kritikken fra de grønne har i hovedtræk handlet om regeringens fokus på at forbedre landbrugets vilkår, mens miljø og natur er gået for meget i glemmebogen. Allerede på dag ét med ny regering proklamerede Danmarks Naturfredningsforening, at Svend Aukens livsværk bliver revet endegyldigt ned.

Kritikken preller af
Kritikken preller imidlertid af på både WWF og DN. Præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen fortryder på ingen måde meldingen om, at Svend Aukens livsværk bliver revet endegyldigt ned.

- Kritikken er meget berettiget. Svend Auken sagde, at miljøhensynet skal være gennemgående i alt, hvad vi foretager os. Nu er der en anden dagsorden om, at landbruget skal have det bedre what-so-ever, siger Ella Maria Bisschop-Larsen til Altinget.

WWF’s generalsekretær, Gitte Seeberg, fortryder heller ikke sin udtalelse om, at regeringens bebudede landbrugspakke er en »horrorplan«.

- Jeg kan godt forstå, at det er svært at blive kritiseret med det samme, og jeg vil vældig gerne give Eva Kjer Hansen en chance. Men landbrugspakken skruer altså Danmark tilbage, og det er der bare slet ikke brug for, siger Gitte Seeberg til Altinget.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: