EU skruer ned for klima-ambitionerne

EU skruer ned for ambitionerne for både klimabistand til u-landene og for egne CO2-reduktionsmål forud for klimatopmødet COP18 i Qatar. ’Regeringscheferne mener åbenbart ikke, vi har råd til at redde klimaet,’ lyder det fra de grønne organisationer.

EU’s finansministre måtte i går opgive at blive enige om konkrete mål for, hvor mange penge unionen skal yde i bistand til u-landenes klimatilpasning. Det svækker EU’s forhandlingsposition forud for klimatopmødet i Qatar om knap to uger.

- EU tager til klimatopmødet uden et eneste forhandlingskort på hånden. Det sidste kort blev smidt væk i dag (i går, red.), da EU’s finansministre ikke kunne tage en ambitiøs beslutning om klimafinansiering, siger Mattias Söderberg, klimapolitisk rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp til dagbladet Information.

Verdens rige lande lovede på klimatopmødet i København i 2009 finansiering til klimatilpasning til klodens fattigste og mest sårbare lande. Men efter de første tre år med såkaldt fast start finance på 10 mia. dollar om året, er der ingen, der ved, hvor meget u-landene vil få fra 2013.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: