EU giver grønt lys for britisk Arla-fusion

ArIa Foods amba og Milk Link fusionerer og bliver Storbritanniens største mejeriselskab. Europakommissionen har netop givet den nødvendige godkendelse, som betyder, at de to andelsmejeriselskaber kan smelte sammen med virkning fra 1. oktober

I forbindelse med godkendelsen har kommissionen fastsat visse betingelser, som Arla skal leve op til af hensyn til konkurrencen i det britiske marked for UHT-produkter.

På den baggrund, for at opretholde konkurrencen i markedet, har Arla forpligtet sig til at frasælge Milk Links forretningsenhed i Crediton i en form, så den kan drives videre. Dette inkluderer Crediton mejeri, som producerer Milk Links UHT-mælk, UHT fløde og langtidsholdbar frisk mælk samt mælkedrikke og fløde til industri markedet.

Forretningen vil blive solgt til en køber på vilkår, som skal godkendes af Kommissionen. Indtil salget vil den nuværende forretning blive drevet videre som en selvstændig del, isoleret fra resten af det ny-fusionerede selskab.

Det indgår i vilkårene fra Kommissionen, at Arla skal sikre at økonomien, markedet og konkurrencedygtigheden i denne forretning vedligeholdes af Arla indtil salget er gennemført. Dette inkluderer, at der skal afsættes ressourcer til at udvikle selskabet efter de eksisterende forretningsplaner og at der skal fastholdes en ledelse på mejeriet, som kan varetage driften af forretningen.

Arla Foods producerer langtidsholdbar mælk på Settle Mejeri, som ikke vil blive berørt af de vilkår, der er sat af Kommissionen. Produktionen her fortsætter.

Arla Foods står foran et stort gennembrud på såvel det britiske som det tyske marked. To planlagte fusioner vil med ét slag øge Arlas omsætning med 9 mia. kroner årligt og dermed styrke Arla Foods’ position som en af Europas førende mejerikoncerner. Fusionerne giver Arla andelshavere i Storbritannien mens ejerkredsen i Tyskland udvides betragteligt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: