Topledere enige om lysegrøn Rio-aftale

RIO+20 – Det er ikke verdens bedste tekst, erkender Ida Auken. Men det er et skridt i den rigtige retning.

Sådan siger miljøministeren til DR Nyheder, efter at forhandlerne er blevet enige om sluterklæringen i Rio om bæredygtig udvikling.

Udviklingsminister Christian Friis Bach er enig i, at sluterklæringen godt kunne være mere ambitiøs, men alligevel er der grund til at være tilfreds med dele af den, mener han.

- Med aftalen har vi nået flere vigtige resultater, der vil føre verden i retning af en mere grøn økonomi, siger ministeren i en kommentar til Ritzau.

Christian Friis Bach nævner, at aftalen blandt andet indeholder globale bæredygtighedsmål, et nyt bæredygtighedsforum, en stærkere global miljøorganisation og beskyttelse af verdenshavene.

Et skridt i den rigtige retning

Miljøminister Ida Auken er tilfreds med, at aftalen i slutfasen er blevet klart forbedret i forhold til det udkast, der lå på bordet for tre dage siden. Hun kalder aftalen for ‘et skridt i den rigtige retning’.

- Grøn økonomi betyder, at den økonomi vi kender i dag, hvor vi forbruger verdens naturressurcer meget hurtigere, end de bliver gendannet, er ubæredygtig. Det rammer verdens fattigste hårdest, men det kommer også til at ramme os andre. Så her i Rio har vi anerkendt, at vi alle skal skifte spor, siger hun til DR Nyheder.

Lidegaard: Ikke nogen verdenshistorisk aftale

Klima- og energiminister Martin Lidegaard mener ligesom Ida Auken, at resultatet  er en del skridt fremad.

- Hvis du kigger på, hvad der er behov for, i forhold til de klimaproblemer, miljøproblemer og fattigdomsproblemer, vi har, så er det slet, slet ikke godt nok, siger Martin Lidegaard til Ritzau.

- I forhold til, hvad man kunne have frygtet, synes jeg godt, at vi kan tillade os at være nogenlunde tilfredse. Men jeg tror ikke, at man skal bilde folk ind, at det er en verdenshistorisk aftale, tilføjer han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: