Energiselskaber skyder penge i elbiler

Elbiloperatøren CLEVER udvider ejerkredsen med tre nye store aktionærer: energiselskaberne NRGi, EnergiMidt og Energi Fyn. Dermed står fem af Danmarks største energiselskaber bag elbiloperatøren, og det styrker udbredelsen af elbilen i Danmark.

Det store energiselskaber tror på en fremtid for elbiler i Danmark.

Danmarks største energiselskaber går nu sammen om at udbrede elbilen i Danmark gennem elbiloperatøren CLEVER, der leverer opladning til elbiler og 1. juni kunne åbne Danmarks første landsdækkende ladenetværk.

CLEVER har indtil nu været ejet af SEAS-NVE og SE – Danmarks 2. og 3. største energiselskaber – og får fra 12. december 2012 også østjyske NRGi, midtjyske EnergiMidt og fynske Energi Fyn som ejere.

- Vi vil som energiselskaber gerne være med til at styrke udbredelsen af elbilen, udbygge infrastrukturen og være en del af fremtidens netværk, og det kan vi gennem CLEVER, som har formået at sætte strøm til elbilerne på tværs af bilmærker og modeller. Derfor har vi valgt en fælles langsigtet brancheløsning på elbilområdet. Elbilerne er her nu, og i CLEVER har vi en solid og førende dansk elbiloperatør, der kan drive og udvikle elbilmarkedet, og har vist, at de kan skabe resultater, siger Jesper Hjulmand, adm. direktør i SEAS-NVE og bestyrelsesformand i CLEVER.

Skaber resultater i et spirende marked
De nye aktionærer – herunder NRGi – har blandt andet lagt vægt på, at CLEVER har formået at bygge stærke relationer til bilproducenterne og bygge en teknisk platform, der understøtter alle bilmærker.

- NRGi ser investeringen i CLEVER som en langsigtet investering, der bidrager til at gøre det danske samfund mere bæredygtigt – også på transportområdet. For at sikre den bedst mulige platform for fremtidens intelligente og miljøvenlige transportform er det afgørende at infrastrukturen er på plads. Vi ser derfor vores investering i CLEVER, som en vigtig brik i vores strategi om at skabe værdi for både vores andelshavere og Danmark. Det er samtidig afgørende for udbredelse af elbilerne i Danmark, at der arbejdes med løsninger, som rammer alle bilmærker, og den løsning har CLEVER, siger Søren Sørensen, adm. direktør i NRGi.

Selskabet vil bruge ejerskabet til at udbygge lade-infrastrukturen i deres nærområde, samt til at tilbyde attraktive elbil-løsninger til deres kunder.

CLEVER rustet til at vokse
Med de nye aktionærer er CLEVER godt rustet til at vokse. De nye og gamle aktionærer repræsenterer mere end 2,5 mio. danskere, og vil blandt andet arbejde på at styrke udbredelsen af elbiler i deres forsyningsområder.

- Med opbakningen fra ikke bare to, men fem af Danmarks største energiselskaber og udsigt til nye elbiler fra både VW, BMW, Renault, Nissan, Citroen og Tesla næste år er der gode udsigter for elbilerne. Vi vil samtidig fortsætte udbygningen af infrastrukturen og vores ladenetværk, så det bliver endnu mere fintmasket og det bliver endnu nemmere og fleksibelt at være elbilist, lover Lars Bording, adm. direktør i CLEVER, der ser CLEVERs fundament som rigtig stærkt.

- Vi står stærkt såvel ejermæssigt, som finansielt og teknisk. Vi har formået at udvikle en solid og fremtidssikker forretningsmodel og en ladeløsning, der understøtter alle bilmærker. Som elbilist kan man derfor være sikker på, at med en CLEVER ladeløsning, så har man den bedste opladningsløsning – både hjemme og på farten – og med 2,5 mio. danskere som ejere er vores udgangspunkt naturligvis at levere de bedste kundeoplevelser, siger Lars Bording.

De nye aktionærer bliver mindretals-aktionærer, og SEAS-N

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: