Endnu et dødsfald efter MRSA-smitte

MRSA – I 2014 har der været seks blodforgiftninger i alt. Heraf er to døde inden for 30 dage, oplyser Statens Serum Institut.

Antallet af MRSA-smittede vokser, og nu er endnu en person død. Foto: Colourbox

Endnu en dansker er død efter at være blevet smittet med MRSA af svinetypen CC398. Det drejer sig om en person, der var indlagt med svær åreforkalkning og som var blevet opereret flere gange.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i deres seneste opgørelse over antallet af blodforgiftninger forårsaget af svine-MRSA i det tredje kvartal af 2014.

- Der er kommet tre nye tilfælde i tredje kvartal, hvoraf en er død. I hele 2014 har der været seks blodforgiftninger i alt, og heraf er der to, der er døde inden for 30 dage, siger Robert L. Skov, overlæge og områdechef for bakteriologisk overvågning og Infektionshygiejne ved SSI til DR Nyheder.

Ingen af de to personer, der har mistet livet som følge af blodforgiftning med svine-MRSA i 2014 har været i kontakt med svinelandbrug, oplyser SSI.

- Vi kan ikke sige noget med sikkerhed om, hvordan mennesker uden kontakt til svinelandbrug bliver smittet, siger Robert L. Skov.

Ifølge ham er det mest sandsynlige, når man ikke har direkte kontakt til svinelandbrug, at man smittes ved kontakt med andre mennesker, som er smittet med svine-MRSA.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: