En vindmølle slår fire fugle ihjel om året

NATUR – Hver vindmølle på land koster hvert år i gennemsnit livet for 3,8 fugle. Tallet er ikke alarmerende, siger Dansk Ornitologisk Forening.

Alene i trafikken dræbes mere end en million fugle om året i Danmark.

Hver vindmølle på land koster hvert år i gennemsnit livet for 3,8 fugle. Tallet er ikke alarmerende, siger Dansk Ornitologisk Forening.

Tallet er det foreløbige resultat af indsamlinger, optællinger og beregninger, som miljøstyrelsen i den tyske delstat Brandenburg har foretaget gennem 10 år.

Det oplyser Ole Friis Larsen. Han er medlem af Dansk Ornitologisk Forenings hovedbestyrelse og har skrevet en artikel om emnet i det seneste nummer af medlemsbladet, Fugle og Natur.

Ifølge ham er det en af de meste grundige undersøgelser, der hidtil er lavet om emnet, som tidligere har ført til utallige ophedede diskussioner blandt vindmølleentusiaster og modstandere.

I trafikken dræbes over en million fugle hvert år
- I Brandenburg er der over 3.000 vindmøller, som ifølge undersøgelse hvert år koster 12.350 fugle livet. Men jeg synes ikke, tallet lyder alarmerende, siger Ole Friis Larsen.

- Alene i trafikken her i Danmark regner man med, at der dræbes ca. 1,1 millioner fugle hvert år, så generelt er jeg ikke bekymret for vindmøllerne. Klimaforandringerne er en større trussel for fuglelivet og al biologisk liv, og vindmøllerne er jo netop med til at trække i den rigtige retning ved at produceren ren energi uden drivhusgasser, understreger Ole Friis Larsen.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: