EcoUpdate uge 29 – 2015

Korte nyheder, citater og links om klima, natur, miljø, energi, økologi, landbrug, mad og transport. Opdateres i uge 29 – 2015.

 

Den Grønne Friskole har naturen som grundsten

18. juli Det er ikke nok for skolebørn med en tur i skoven i ny og næ og en emneuge om bæredygtighed. Det mener stifterne af Den Grønne Friskole på Amager i København, Karen MacLean og Phie Ambo.

Her er naturen slet og ret grundlæggende for alt, hvad børnene lærer, fortæller skoleinnovatorerne i radioprogrammet Natursyn.

Skolen har eksisteret et år. Det første år holdt skolen til i Prags Have, hvor 42 elever fulgte undervisningen. I år er skolen flyttet ind i sin egen bæredygtige bygning.

Her går eleverne ikke i klasser som normalt, men i det skolen kalder for »skolefamilier«. Børnene undervises på tværs af alder og i små grupper af børn, der er på samme faglige niveau.

 

3F: Indsatsen mod MRSA har været for dårlig

18. juli Fagforeningen 3F er forarget over, at der er sket en fordobling i antallet af gravide, der får konstateret svine-MRSA i Nordjylland.

Udviklingen er stærkt bekymrende og indsatsen mod svine-MRSA har været for dårlig, mener 3F ifølge DR Nyheder.

- Det her handler i høj grad om oplysning og vejledning til, hvordan man skal forholde sig. Og der mener jeg helt sikkert, at branchen kunne have gjort noget mere, siger Vagn Henriksen, forhandlingssekretær hos Den Grønne Gruppe i 3F, der repræsenterer ansatte i landbruget.

Det er primært kvinder, der enten arbejder med svin, eller som bor sammen med mænd, der arbejder med svin, der får konstateret MRSA-bakterien.

Fra 2013 til 2014 steg antallet af gravide i Nordjylland med den smitsomme svinebakterie fra 10 til 19. I år ser det ud til at stige endnu mere.

 

Lego vil lave miljøvenlige byggeklodser

De populære legoklodser skal være mere miljøvenlige. Foto: Lego

14. juli For første gang siden 1963 vil legetøjsproducenten Lego give en ansigtsløftning til sine populære klodser. Selskabet ønsker nemlig at finde et biobaseret alternativ til den oliebaserede plast, som er blevet brugt til brikkerne i årtier.

Virksomheden brugte 77.000 tons råolie til at fremstille de 60 milliarder brikker og andre legodele, som firmaet producerede i 2014.

- Det er det rigtige at gøre for Lego. Fossile brændstoffer er en begrænset ressource, og det ved vi, siger Tim Guy Brooks til Wall Street Journal.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: