Dronningen bekymret for klimaforandringer

KLIMA – Dronning Margrethe har tidligere gjort sig uheldigt bemærket med udtalelser om de globale klimaforandringer. Men i gårsdagens nytårstale lød der nye toner.

Dronning Margrethe modtager et diadem, der var Grønlands gave i anledning af regeringsjubilæet i 2012. Foto: Christian Meyer, Kongehuset.

Dronning Margrethe har tidligere gjort sig uheldigt bemærket med udtalelser om de globale klimaforandringer. Men i gårsdagens nytårstale lød der nye toner.

- Vi bekymrer os om fremtidens klimaforandringer. Det skal vi også gøre, understregede dronningen i sin tale, før hun skiftede fokus til det nære:

- Men nogle gange glemmer vi at nyde den smukke dag, solen og blæsten og de skiftende årstider. Vi bekymrer os om problemer på den anden side af jorden, og det er selvfølgelig vigtigt. Men har vi også overskud til at hjælpe den familie, der bor lige ved siden af, selvom vi ved, de har brug for det?

Det var under et besøg i Grønland i sommeren 2011, at dronningen kom på glatis, da hun påstod, at man ikke kan gøre noget ved den globale opvarmning.

- Vi kan ikke gøre noget ved klimaforandringerne. For klimaet forandrer sig selv. Der er jo ikke noget at gøre. Man kan ikke lave om på klimaet, når det laver sig selv om. Det må man se i øjnene, sagde dronning Margrethe dengang ifølge B.T.

OrganicToday.dk linker: Dronningens nytårstale 2013

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: