DR skrotter Hele Svineriet

En kikser: Hele Svineriet er fjernet og ikke længere tilgængelig på DR's hjemmeside.

HELE SVINERIET – DR2 må trække udsendelse om svineproduktion tilbage. Det sker efter voldsom kritik fra både organisationer og private.

DR2-udsendelsen er blevet stærkt kritiseret for at tegne et glansbillede af forholdlene for dyrene i den stærkt industrialiserede danske svineproduktion. Foto: Colourbox

Efter en lang række klager fra blandt andre Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening og en række enkeltpersoner må Danmarks Radio nu trække den stærkt omdiskuterede DR2-udsendelse, Hele Svineriet, tilbage. Udsendelsen vil ikke blive genudsendt.

Jacob Mollerup, der er DR’s seer- og lytterredaktør, kalder forløbet om udsendelsen ‘ærgeligt’.

- Problemet ligger i, at DR2 bringer dette indkøbte program uden at give seerne en ordentlig forklaring på, hvad der foregår. Det er ikke altid lige let at gennemskue forbindelser og afhængighedsforhold i en lille dansk mediebranche, hvor alle kender alle. Men i dette tilfælde er forbindelsen så tæt, at den er et væsentligt problem, skriver han i en redegørelse.

Dyrenes Beskyttelse er tilfredse
Dyrenes Beskyttelse er tilfredse med, at Mollerup og den ansvarlige DR2-redaktør indrømmer, at der var alt for tætte forbindelser mellem Landbrug & Fødevarer og producenten af udsendelsen, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

- Vi er glade for, at DR har fulgt vores opfordring om at fjerne udsendelsen fra deres hjemmeside og at aflyse den planlagte genudsendelse.

Dyrenes Beskyttelse har påpeget en række konkrete fejl ved udsendelsen, men derudover undgår programmet at komme ind på en række kendte dyrevelfærdsmæssige problemer ved dansk svineproduktion. Selvom udsendelsen allerede i introduktionen giver indtryk af at ville komme hele vejen rundt om svineproduktionen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: