den2Radio.dk stiller ind på livet på landet

LIVET PÅ LANDET – Den2Radio.dk tager hul på en serie på 20 radioudsendelser under overskriften »Liv i Landdistrikterne«. De første udsendelser handler om Lejre – den økologiske kommune og Samsø – om energi, visioner og engagement.

En ny radioudsendelse følger blandt andet Lejre, der er Danmarks første økologiske forsøgskommune.

Livet på landet er andet end udkant og tomme huse. Mange steder bobler det med nye og spændende initiativer. I en ny serie ”Liv i landdistrikterne” sætter den2radio.dk fokus på de initiativer, der er undervejs for at skabe liv og overlevelse. Samtidig diskuteres de problemer, som reelt eksisterer.

De første fem udsendelser handler om Lejre – den økologiske kommune, Samsø – om energi, visioner og engagement, Fejø – en ø med driftige folk, Ølstrup –landsbyen med mottoet »her gør vi hinanden gode«, Odsherred – sommerhuskommune og geopark.

Økologi i Lejre
Serien lægger ud med en udsendelse om Lejre – den økologiske kommune. I udsendelsen følger vi vejen fra kommunens beslutning om, at dens institutioner skal tilbyde økologisk mad, til der står en tallerken med økologisk mad.

I 2010 fik Danmarks Naturfredningsforening sammen med Økologisk Landsforening idéen til at lancere økologi som en kommunal strategi for udvikling. I 2011 blev idéen til virkelighed i Lejre kommune og kommunalbestyrelsen vedtog en tre-årig projektperiode for »at få økologi ud i alle kroge«. I de forløbne fire år er der sket meget – både i det offentlige og det private.

Professionelle radiofolk
Radioens samarbejdspartnere er Dansk Byplanlaboratorium, Økologisk Landsforening, Frie Bønder – Levende Land og Vedvarende Energi. Serien er støttet af Realdania, Dreyers Fond og 15.Juni Fonden.

Den2radio gik første gang i luften 1. maj 2008. Holdet bag den2radio er professionelle radiofolk, som har fundet sammen om at lave en kvalitetsradio, der tilbyder større mangfoldighed i det danske medielandskab.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: