Den Økologiske Have skal være for alle

Marie Christensen, der er leder af Den Økologiske Have i Danmark, er 42 år og tiltrådte i begyndelsen af 2010 som ny leder. Hun er uddannet cand.merc. og kommer fra en stilling som marketingschef på en af de store danske regionalaviser.

- Jeg er ikke særlig havekyndige, men kan forhåbentlig bidrage med noget andet, håber Marie Christensen. /Foto: Gustav Bech

- Jeg er ikke særlig havekyndig, men kan forhåbentlig bidrage med noget andet, haven har brug for, siger hun.

Efter at have fået sit andet barn, som nu er tre år, fik hun det svære med at kapere den den hårde business-verden, hun var vant til.

- Jeg ville gerne lave noget, hvor jeg kunne have hjertet med, og det synes jeg, jeg har fundet her, siger hun.

Fremtiden hang i en tynd tråd

Marie Christensen tiltræder efter en kritisk periode for Den Økologiske Have, hvor de økonomiske vanskeligheder tårnede sig op, halvdelen af medarbejderne blev fyret og hvor fremtiden for haven hang i en tynd tråd.

Haven har år for år været nødt til at styre uden om de værste katastrofer ved hjælp af projektbevillinger og offentlige tilskud, men nu går den ikke længere, har bestyrelsen besluttet.

Vi styrer forsigtigt i år

Der skal tjenes flere penge, og nye aktiviteter skal sættes i søen for at sikre fremtiden.

- Vi styrer forsigtigt i år. Men allerede nu er vi på rette kurs. Underskuddet er væk, og nu gælder det om at styrke omsætningen og den daglige drift, siger den kyndige erhvervsøknom, der på længere sigt også har planer om at markedsføre Den Økologiske Have i Danmarks nabolande Norge, Sverige og Tyskland.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: