Danske vindmøller skaber muligheder i Kina

25 danske virksomheder i vindmølleindustrien var med i den danske pavillon på China Wind Power konferencen 15.-16. november.

Ambassadør Friis Arne Petersen ved konferencen.

BaltShip, CC Jensen, EUM Wind Power Technologies Service, Niebuhr Gears, Nissens og VIKING Life-Saving Equipment har været i Kina som del af et eksportfremstød, der skal fremme dansk viden over for kinesiske interessenter.

Den kinesiske vindmølleindustri er i dag den største i verden og er stadig i høj vækst. Alligevel har Danmark noget at tilbyde som en af ​​verdens førende vindnationer med store forskningsinstitutioner, testfaciliteter og forsyningskæder samt førende virksomheder i branchen.

​​China Wind Powers åbningsceremoni blev overværet af viceministeren for det kinesiske National Environment Agency (NEA), Liu Qi, og vicegeneraldirektør for afdelingen for Vedvarende Energi, Shi Lishan, også fra NEA.

Vigtigt signal
Opmærksomheden fra officiel kinesisk side var et vigtigt signal til den danske vindmølleindustri og en anerkendelse af de danske kompetencer. Den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, og afdelingschef Morten Bæk fra det danske Klima-, Energi-og Bygningsministerium deltog også i konferencen.

Ambassadør Petersen og afdelingschef Bæk åbnede China Wind Power sammen med viceminister Liu og vicegeneraldirektør Shi.

- Det er mit håb, at de danske erfaringer kan være nyttige for Kina især inden for offshore vindmøller, hvor danske virksomheder producerer pålidelige og effektive løsninger til store offshore vindkraftproduktioner, sagde den danske ambassadør.

- Det er mit håb, at vi gennem den fortsatte udvikling af vindkraft, vil være i stand til at udvikle en grøn og bæredygtig fremtid for vores to lande, sagde den danske ambassadør.

Kinesiske aktører
For at byde de kinesiske embedsmænd velkommen før åbningen af ​​China Wind Power, var Eksportrådet i Kina og Invest in Danmark (IDK) sammen med CREIA (China Renewable Energy Industry Association) vært ved et seminar 14. november på den danske ambassade i Beijing med titlen “Best Time to be in Denmark as part of a future global value chain in the Offshore Wind Power Industry”.

Formålet med seminaret var at give danske virksomheder en mulighed for at dele deres erfaring med kinesiske aktører, for at få flere kinesiske vindinvesteringer til Danmark, og for at positionere de danske underleverandører som en del af en kommende global værdikæde.

Mere end 30 ledere fra Kinas førende vindvirksomheder og øverste myndigheder var til stede ved seminaret.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: