Dansk restaurant verdens bedste

MAD – Under overskriften Verdensmester-hattrick i madkunst, ønsker fødevareminister Mette Gjerskov danske Noma tillykke med titlen som verdens bedste restaurant, en titel der i aftes blev erhvervet for tredje år i træk.

Noma er på ny kåret som verdens bedste. /Foto. CC By flickr: Blut Sguare Thing

I London blev de bedste restauranter i verden i aftes rangeret, og her kravlede danske Noma med kokken René Redzepi i spidsen altså helt til tops.

To andre danske restauranter havde dog også fået en flot placering på listen. Restaurant Geranium løb med en 49. plads, og Restaurant Relæ fik en plads som nr. 70. Det er kun sket én gang før, at en den samme restaurant har taget æren som verdens bedste tre gange i streg.

Helt enestående
- Jeg siger stort tillykke til Restaurant Noma og alle de ansatte, der har knoklet for at kunne modtage så prestigefyldt en hæder. Det er virkelig flot og helt enestående for en dansk restaurant, og det er noget, vi alle kan være lidt stolte af, skriver Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

- Noma og vores andre gastronomiske flagskibe viser os, at gode, lokale råvarer ikke er til at kimse ad. Skvalderkål fra en parcelhushave kan være lige så lækre som trøfler fra Sydfrankrig, og derfor skal vi kigge ekstra grundigt på de ting i vores egen danske, økologiske baghave, siger fødevareministeren.

Det er en jury bestående af 800 førende folk fra den gastronomiske verden der kårer de bedste restauranter i verden.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: