Dansk Energi: Sådan skaber vi 34.000 job

Den massive efterspørgsel på vedvarende energi og energiteknologier kan udløse  34.000 danske job og milliardindtægter. Men potentialet kan kun realiseres, hvis Danmark får en ny masterplan for energivækst. Derfor fremlægger Dansk Energi i dag 10 konkrete bud på energivækst på sit årsmøde, Energiens Topmøde.

Jordvarme er et af de område, hvor der skabes nye arbejdspladser.

En intelligent forbrugsskat, større markeder for vedvarende energi, en 2020-plan for forskning – det er bare tre ingredienser i den opskrift til energivækst, som Dansk Energi overrækker til erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn (SF) i dag på Energiens Topmøde.

Dansk Energis vækstplan, Energi til Vækst, er blevet udviklet i samarbejde med 53 virksomhedsledere fra finanssektoren, industrien, byggesektoren, itbranchen, energierhvervet og forskningsinstitutioner. Planen indeholder i alt 10 konkrete bud til at skabe vækst ud af den grønne omstilling. Og lykkes det, har Danmark mulighed for 34.000 nye job, viser en analyse, Dansk Energi også fremlægger på sit årsmøde i dag.

- Med den nye energiaftale har vi fået verdens mest ambitiøse energipolitik. Men vi mangler en vækstpolitik for området. Det svarer til at anlægge en flot, ny motorvej, men glemme at få lavet til- og frakørsler. Derfor håber vi, at vores bud kan være med til at vækstsikre den grønne omstilling, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: