Danish Crown udviser kynisk lønpolitik

Danish Crowns topchef, adm. direktør Kjeld Johannesen. Foto: Danish Crown

KOMMENTAR – Det er både kynisk, frastødende og dumt, at slagterigiganten forsøger at presse tillidsfolk til lønnedgang.

Efter Politikens seneste oplysninger om Danish Crowns forsøg på at presse tillidsfolk blandt slagteriarbejderne til lønnedgang, er det nu blevet tydeligt, at slagterikoncernen med skumle midler forsøger at omgå den danske model for arbejdsmarkedets forhandlingsmuligheder – een af grundpillerne i det danske velfærdssystem. Det er både kynisk, frastødende og dumt.

Danish Crown er stadig – på papiret – et andelsselskab, og dermed ejet af svineproducenterne. Hvordan kan disse ‘gode danske mænd m/k)’ være med til denne form for løntrykkeri? At danske bønder nogensinde har udvist samfundssind, kan hermed tilbagevises til overflod. De samme gyllebaroner sender årligt millioner af levende grise til Tyskland. Dobbeltmoral af værste skuffe.

Også bøndernes eget parti par excellence – Venstre – spiller en grum rolle i denne sammenhæng. Lars Løkke har været ude at kræve en million flere slagtesvin på det danske marked – ‘for at redde danske arbejdspladser’. Produktionen af slagtesvin er i forvejen øget betragteligt over de seneste 10 år, og i samme periode er mindst 6.000 slagteriarbejdere fyret og mange slagterier lukket. Den rene massakre.

Andre venstreprofiler slår også på tromme for flere slagtesvin. Både fødevareordfører Erling Bonnesen og Michael Aastrup Jensen har været ude med riven – godt hjulpet af Axelborg, L&F, VFS, dir. Søren Gade etc.

Hvis ikke dansk svineproduktion kan klare sig uden økonomisk hjælp, må den lukke og slukke – akkurat som tekstil-, skotøjs- og skibsværftsindustrien.

Danmark har i flere generationer ikke været en landbrugsnation.

Holger Øster Mortensen er psykiatrimedarbejder og skriver jævnligt på OrganicToday.dk

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: