Coop vil udnytte det organiske affald

Coop vil fremover udnytte det organiske affald til biogas.

AFFALD -  Coop, der står bag en række store supermarkedskæder som SuperBrugsen, Kvickly og Fakta, har indgået en aftale med et firma, som skal sikre, at kædernes organiske affald fremover bliver til biogas.

Coop-kæderne producerer årligt 40.000 ton organisk affald, som indtil nu er blevet brændt af, men i løbet af de næste to år skal en stigende andel sendes igennem et biogasanlæg og omdannes til grøn energi, oplyser Coop, der hilser miljøministerens affaldsstrategi velkommen.

- Den vil lige som vores initiativ kunne sikre mere genanvendelse og mindre forbrænding af affald, siger Anna Lise Mortensen, der er ansvarlighedsdirektør i Coop.

Når det organiske affald omdannes til biogas i stedet for at blive brændt af, vil det årligt kunne spare atmosfæren for 10.270 ton CO2.

- Vores aftale betyder både en kæmpe miljømæssig gevinst for samfundet, men det er også økonomisk fordelagtigt for os, fordi vores affald får en større værdig, siger Anna Lise Mortensen.

Testbutikker på Fyn
Beslutningen fra Coop kommer på baggrund af en test foretaget i ti butikker på Fyn. Ordningen skal nu omfatte hele Fyn, og i løbet af to år kommer alle Coops 1.200 butikker med

Coop er den første dagligvarevirksomhed, der får affald omdannet til biogas i stedet for at køre det på forbrændingsanlæg.

Det organiske affald bliver fremover afhentet ved Coops butikker og kørt til N.C. Miljøs banebrydende maskine, der forvandler affaldet til biogas, som sendes videre via Naturgas Fyn.

Biogassen kan det organisake affald vil ifølge Coop kunne opvarme 5700 husstande et helt år og dække 7.800 personers energiforbrug.

I morgen vil miljøminister Ida Auken besøge N.C. Miljø i Ørbæk på Fyn for at se anlægget og høre om Coops planer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: