Coop klar med de første danske jordbær

MAD – Coop og Hunsballe Grønt kunne i går sælge de første danske jordbær i de ti første butikker i dag

Hunsballe er leveringsdygtige i danske jordbær fra midt i april til sidst i november.

Sæsonen for danske jordbær er nu skudt i gang. Coop-butikker kunne i går sælge de første danske jordbær i ti udvalgte butikker.

Mængderne er meget små, og prisen tilsvarende høj, så det var kun i udvalgte butikker i at kunderne fik mulighed for at smage årets første danske jordbær.

Det er gartneriet Hunsballe Grønt ved Skælskør, der igen i år er først med de fristende bær.

Bærrene er dyrket i et moderne væksthus, der er specielt konstrueret til jordbær-produktion med ekstra store vinduer, der giver mulighed for ekstra meget lys til planterne. De seneste dages flotte forårsvejr, har gjort at de første jordbær er klar nu, oplyser Coop.

Snart i alle 1.200 Coop-butikker
I denne uge er det kun butikker på Sjælland, der får de nye jordbær. Men allerede i næste uge kommer der større mængder og om ca. 14 dage forventes, at produktionen er så stor, at der vil være jordbær i alle Coops 1.200 butikker.

De første danske jordbær sælges for 35 kroner pr. bakke med 250 gram. I går var der omkring 250 bakker fordelt på 10 forskellige butikker. (se liste nedenunder).

Hunsballe Grønt er en familiedrevet virksomhed ved Skælskør med over 50 års erfaring i produktion af jordbær og grøntsager.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: