Coop dropper plastik, metal og glas

MILJØ – Coop vil gøre emballagen til verdens mest miljøvenlige. Koncernen vil tjekke 4.000 produkter. Fremover vil plastik, metal og glas blive erstattet af pap og biologisk nedbrydeligt plastik.

Plastik, metal og glas vil i de kommende år blive skiftet ud med pap, papir og biologisk nedbrydeligt plastik.

Danske forbrugere skal fremover have deres dagligvarer i nye, mindre miljøbelastende indpakninger, når de handler i Coops butikker. Plastik, metal og glas vil blive erstattet af pap, papir og bioplast. Planen er at reducere plastik-forbruget med 25 procent.

Med en ny plan går Coop nu i gang med systematisk at forvandle emballage for alle koncernens egne varer, så dagligvarerne fremover vil være pakket på en langt mere bæredygtig måde. De første nye løsninger er allerede i Coops butikker.

Det indebærer, at ca. 4.000 produkter bliver gennemgået og deres emballage vil blive skiftet ud med emballage, der kan genanvendes, er produceret af genanvendelige materialer, og som kan bidrage til at reducere madspild.

Direkte i skraldespanden
Samtidig vil forbruget af plastik blive kraftigt reduceret og erstattes af plantebaserede materialer.

- I dag oplever mange forbrugere, at de bærer kæmpe mængder af emballage direkte i skraldespanden, når de kommer hjem fra supermarkedet. Og de oplever de voksende problemer med plast i naturen. Det er de trætte af. Derfor gør vi noget ved det nu, for vi har en del af nøglen til at skabe en grøn omstilling, siger Signe Frese, der er CSR-direktør i Coop.

Signe Frese peger på tre grunde til, at den ambitiøse plan kommer netop nu:

 • Kunder og medlemmer stiller krav om mindre emballage og mere bæredygtighed
 • Teknologien har udviklet sig de seneste 10 år, så vi i dag har langt bedre muligheder for at producere bedre emballager mere bæredygtigt
 • Det er nødvendigt af hensyn til verdens tilstand, hvor vi i dag har et uholdbart højt ressourceforbrug.

DN: Forventningerne er høje
Danmarks Naturfredningsforening er begejstret for planen.

- Det er et utroligt positivt resultat. Vi anerkender Coop for at have taget opgaven på sig og løst den særdeles seriøst. Vi glæder os over, at der ikke bare er tale om symbolpolitik og indsatser, der mest har markedsføringsværdi. Men det forpligter også – nu er forventningerne til, at Coop når sine mål, sat højt, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Coop-butikkerne er allerede gået i gang at realisere strategien, og ifølge Coop kan man derfor allerede nu finde de første varer, der er optimeret efter de nye grønne mål.

 • Alle vask- og rengøringsprodukter med Coops navn er i genanvendt plastic
 • Sort plast er udfaset fra Änglamark-serien med over 1000 varer
 • Dåser er konverteret til tetrapak uden skadelig kemi
 • Änglamark bleer er nu pakket ind i biobaseret plast
 • Vatpinde er nu uden plast
 • Anvisning på varerne, om hvordan de skal sorteres

FAKTA: Der er 6 trin i Coop-planen

 • Genanvendelig emballage

Fremtiden er cirkulær og derfor skal emballagen på alle Coops egne varemærker være stærkt genanvendelig.

 • Genanvendte materialer

Emballagen på Coops egne varemærker skal produceres af genanvendte materialer, hvor muligt.

 • Fornybare materialer

Emballagen på Coops egne varemærker skal bestå af fornybare materialer, hvor genanvendte materialer ikke er muligt

 • God Kemi

Vores emballage må ikke gå på kompromis med forbrugernes helbred. Derfor skal vi fortsat arbejde for, at udfase skadelig kemi fra vores emballage.

 • Produktspild

Emballagens primære formål er, at beskytte vores produkter og forhindre spild. Coop vil optimere emballagen på de produkter der forsager mest spild hos forbrugerne.

 • Plastik

Vi vil reducere vores brug af konventionel plastik i vores emballage og engangsprodukter med 25 % i 2025. Vi vil opnå dette ved at udfase engangsprodukter af plastik og unødvendig emballage samt omstille til biobaserede- og genanvendte materialer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: