Connie Hedegaard: Vigtig dag for klimaet

- En utrolig vigtig dag for Europa og kampen imod klimaforandringer. Sådan lyder kommentaren fra EU’s klimakommissær Connie Hedegaard efter gårsdagens budgetforlig, hvor Europas stats- og regeringschefer gav grønt lys til, at mindst 20 procent af EU-budgettet fra 2014-2020 skal gå til klimarelaterede udgifter.

Connie Hedegaard er tilfreds med, at kampen mod klimaforandringer opprioriteres i EU-budgettet for resten af dette tiår.

- Det er et stort skridt fremad for vores bestræbelse på at håndtere klimakrisen. Snarere end at være parkeret i et hjørne af EU-budgettet vil klima-relaterede aktiviteter nu blive integreret i alle de vigtigste områder som samhørighed, innovation, infrastruktur, landbrug osv., siger Connie Hedegaard.

Hvis alle de store økonomier ville forpligte sig på tilsvarende vis, ville det få en meget betydelig effekt, mener hun.

- Det er nu op til alle involverede parter – herunder Europa-Parlamentet – at sikre, at den overordnede ambition bliver afspejlet med klare mål og gennemsigtige målemetoder i alle relevante politikker og programmer, ikke mindst den fælles landbrugspolitik, siger den konservative, tidligere danske miljøminister.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: