Briternes EU-exit svækker natur og miljø

BREXIT – WWF Verdensnaturfonden frygter, at Storbritanniens farvel til EU vil svække indsatsen for klima, natur og miljø.

Vinderne af gårsdagens valg i Storbritannien er begejstrede og vil markere 23. juni som national uafhængighedsdag.

Geneviève Pons, der er direktør for WWF European Policy Office frygter, at Storbritanniens farvel til EU kan gå ud over miljøet og samtidig efterlade EU i en svækket position, når man skal tackle internationale miljø- og klimaudfordringer.

Gårsdagens folkeafstemning om fortsat EU-medlemsskab blev en stor sejr for Nej-bevægelsen og fik i dag den konservative premiereminister David Cameron til at meddele sin afgang.

- Vi beklager meget den beslutning, briterne har truffet, da den skaber usikkerhed for det britiske miljø, siger han.

Fordele for Storbritannien
Alt beviser, at EU-medlemsskabet har medført mange fordele for natur og miljø i Storbritannien og i hele Europa. Det har resulteret i renere luft og vand. Det hjælper med at bevare levesteder og arter, ligesom det er med til at skabe en hurtigere overgang fra fossile brændsler til vedvarende energi, mener WWF-direktøren.

- Det er nu vigtigt, at den britiske regeringen forpligter sig til at fastholde de høje miljøstandarder, som er fastlagt af EU-lovgivningen, siger Geneviève Pons.

Han peger også på, at både miljøproblemer og klimaforandringer er grænseoverskridende og skal løses i fællesskab..

- Vi beklager også at miste Storbritannien som en stærk og effektiv fortaler for en ambitiøs klimaindsats på EU-plan, og vi opfordrer alle medlemsstaten til at intensivere deres bestræbelser på at levere på Paris-aftalen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: