Brændeafgiften er en ommer

BRÆNDEAFGIFT – Den varslede brændeafgift vil både koste arbejdspladser, penge og give danske virksomheder flere tunge administrative byrder. Klimaet vil den heller ikke gavne. Landbrug & Fødevarer derfor opfordrer Christiansborg til hurtigt at tage afgiften op til kraftig revision.

Landbruget opfordrer politikerne til at ændre brændeafgiften. /Foto: Colourbox)

- Både DR Penge og Berlingske Tidende har de seneste dage ført uigendriveligt bevis for, at Christiansborg er i gang med at træffe en af de tåbeligste beslutninger længe. Det ligner mest af alt en klassisk skatteopkrævning for at lukke et hul i statskassen. Desværre ser det ud til, at parterne bag energiforlig 2012 ikke fik læst de 120 siders forligstekst ordenligt igennem, inden de stemte ja til forsynings-sikkerhedsafgiften, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Op til 100.000 kr. i ekstraregning
I de mest ekstreme tilfælde har Landbrug & Fødevarer regnet sig frem til, at brændeafgiften vil kunne ramme den enkelte landmand, der sælger halm, med helt op til 100.000 kr. om året.

- Der må være en smartere og mere retfærdig måde at opkræve penge på end at ramme folk, særligt i de hårdt trængte landdistrikter, der blot følger de råd, de i sin tid fik af politikerne om mere grøn omstilling. At en enkelt person kan risikere ekstraudgifter på helt op til 100.000 kr., er et af de værste eksempler på forskelsbehandling, jeg har hørt om, siger Søren Gade.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: