Bolivia beskytter vådområde på syv millioner hektar

NATUR – Bolivias regering har besluttet at beskytte verdens største vådområde. Det er på syv millioner hektar og dermed næsten dobbelt så stort som Danmark.

Belslutningen vækker glæde hos WWF Verdensnaturfonden, for det får stor betydning for arterne i det enorme område. For Amazonas er rig på arter – og det er ikke kun på grund af regnskoven.

Amazonas er normalt kendt for sine tropiske regnskove. Men den enorme biodiversitet i Amazonas ligger ikke kun i de tropiske regnskove -, men også i variationen af øko-systemer – herunder mere eller mindre fugtige tropiske skove, bjerge, savanner og vådområder, siger Gitte Seeberg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Mange vigtige øko-systemer
- Vådområdet Llanos de Moxos rummer mange vigtige øko-systemer. Derfor er det et super vigtigt skridt, som nu er blevet taget, siger hun.

131 arter af pattedyr er allerede blevet identificeret, 568 forskellige fugle, 102 krybdyr, 62 padder, 625 fisk og mindst 1000 plantearter.Flere af disse arter – herunder kæmpeodderen og Amazon-floddelfinen – er blevet identificeret som sårbare, truede eller kritisk truede.

Regionen er gennemstrømmet af tre store floder: Beni-floden, som ligger vestligt i regionen, Iténez eller Guaporé, som ligger østligt og Mamoré i den centrale del af regionen. Floderne løber sammen og former floden Madeira, som er en sydlig tilkobling til Amazonfloden. Det gigantiske vådmråde er kun sparsomt beboet.

Det gigantiske vådområde er kun sparsomt beboet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: