Biogassen er gået i stå

BIOGAS – Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard afviser dog, at det skulle give anledning til at justere CO2-mankoen i regeringens klimaplan.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) erkender, at der er stilstand i biogasudbygningen lige nu, og at fremskrivninger af CO2-udledning og dermed mankoen i 2020 er usikre, skriver Ingeniøren.

Men han mener samtidig, at det ikke kan være anderledes, fordi man er nødt til at basere sådanne fremskrivninger på skøn.

- Justeringer i klimaindsatsen bør så vidt muligt baseres på samlede opdateringer af fremdriften – og ikke på øjebliksbilleder af udviklingen på et enkelt område. Jeg mener derfor ikke, at der på nuværende tidspunkt er basis for at korrigere det samlede billede af mankoen, der fremgår af klimaplanen, siger han i en skriftlig kommentar til kritikken fra flere eksperter, der mener at biogasmålene er urealistiske og at CO2 målene derfor også er truet.

Højst halvdelen af de biogasanlæg, men har kalkuleret med, bliver til virkelighed inden 2020, vurderer forskere. Dermed har regeringen mindst 350.000 ton CO2 for meget, som ifølge klimaplanen skal skæres bort.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: