Biogas-folk samles i København

Den største biogas-event i Norden nogensinde afholdes i dag og frem til 25. april i Bella Centret. Kon­ferencen forventes at samle 500 eksperter, branchefolk og andre interesserede samt små hundrede udstillere.

Martin Lidegaard (Foto:Carsten Snejbjerg)

Konferencen åbnes af energi- og klimaminister Martin Lidegaard og vil med sine tre spor og 65 eksperter dække et bredt udsnit af politiske og teknologiske områder inden for biogas.

I 2020 skal 50 pct. af vores elektricitetsforbrug være dækket af vindenergi. Det stiller store krav til energisystemet. Ved at omdanne elektricitet til gas kan vi lagre energien i gasnettet og bruge energien, når det ikke blæser.

Gas til transport
Energistyrelsen har netop udpeget gas til transport som den samfundsøkonomisk bedste løsning til at nedbringe CO2-udledningen fra transportsektoren. Energiaftalen giver nye muligheder for at bruge biogas til at nedbringe CO2- og partikelforureningen i transportsektoren.

Konferencen vil også forsøge at give et svar på hvorfor det er en god forretning for adskillige større danske produktionsvirksomheder at etablere biogasanlæg i tilknytning til deres virksomhedsproduktion.

På konferencen bliver der også lejlighed til at kigge nærmere på biler, der kører på gas. Gasbiler er endnu et særsyn i Danmark, men på verdensplan findes der i dag 12 millioner biler, der kører på gas.

I Sydsverige har busserne kørt på biogas i flere år, og på konferencen vil man kunne se et bredt udsnit af gasbiler fra de øvrige nordiske lande.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: