Biogasekspert til landbrugets videncenter

Landbrugets Videncenter i Skejby ved Aarhus har ansat Niels Østergaard, 58, som specialkonsulent. Han kommer til Videncentret med mere end 25 års erfaring som innovator og problemknuser i branchen.

Niels Østergaard er ny medarbejder på Videncenter for Landbrug.

Niels Østergaard er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har siden 1982 beskæftiget sig med biogasløsninger og -anlæg. Han har de seneste fem år været partner i virksomheden Westcome A/S.

Tidligere har Niels Østergaard været ansat i blandt andet Carl Bro og Rambøll, og har arbejdet med en lang række biogasanlæg i ind- og udland, blandt andet Bånlev Biogas i Spørring, Blåhøj Energiselskab og Blåbjerg Biogas i Nørre Nebel. På CV’et står også ansættelse i Overgaard Gods Biogas.

Rådgivning om drift og optimering
I Videncentret skal Niels Østergaard arbejde med rådgivning om drift og optimering af biogasanlæg.

- Der er et stort uudnyttet potentiale i biogas. Det gælder både teknisk og kommercielt, siger Niels Østergaard.

- På tekniksiden handler det om, at producere mere gas med det samme input. I mange anlæg er udbyttet for ringe til, at produktionen bliver rentabel. En optimering af anlæggets tekniske ydeevne kan give et meget stort merudbytte.

Niels Østergaard skal for Videncentret også rådgive om, hvordan biogasproduktion tilrettelægges i forhold til at sikre det optimale kommercielle udbytte.

- Vejen til sund økonomi i biogas handler i høj grad også om at realisere afsætningspotentialet. Det handler om at finde de rette kanaler og den rigtige form at distribuere gassen i, siger Niels Østergaard.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: