Ida Auken vil sikre grøn omstilling i Rio

Rio+20 – Miljøminister Ida Auken tager i morgen til Rio de Janeiro, hvor hun skal deltage i det store bæredygtighedstopmøde, Rio +20. Som EU-formand for miljøministrene vil hun gå efter konkrete beslutninger om at omstille verdensøkonomien til en grøn økonomi.

Ida Auken skal forhandle på EU's vegne i Rio. (Foto: Bjarke Ørsted)

Den næste uge skal hundredvis af statsoverhoveder, regeringschefer, ministre og beslutningstagere diskutere, hvordan vi sikrer, at verden fortsat kan opleve vækst uden at drive rovdrift på naturens ressourcer og ødelægge miljøet. EU arbejder målrettet for konkrete beslutninger om en bæredygtig udnyttelse af verdens ressourcer.

-Der er behov for ny vækst og udvikling, som kan løfte milliarder af mennesker ud af fattigdom. Men hvis der skal være ressourcer nok til alle, skal vi omstille til en grøn økonomi. Vi skal have miljøet ind i erhvevrvslivets maskinrum. Det skal vi opnå på Rio+20 gennem konkrete beslutninger om en grøn omstilling af økonomien, siger miljøminister Ida Auken

De større byer spiller afgørende rolle

De større byer står for 60 procent af verdensøkonomien og spiller sammen med virksomhederne en helt afgørende rolle for en grøn omstilling. Og byernes og den private sektors rolle i en bæredygtig udvikling er også på dagsordenen. På konferencen er der lagt op til beslutninger om fælles standarder for virksomheders bæredygtigheds rapportering, og om sikring af bæredygtige byer.

-Vi skal lave politik på en ny måde, hvor vi i langt højere grad aktiverer og inddrager befolkningen i den grønne omstilling. Jeg vil arbejde for, at erhvervslivets og byernes rolle i en bæredygtig udvikling får den nødvendige opbakning, siger Ida Auken

Rio +20 ligger nøjagtig 20 år efter verdens første topmøde om bæredygtighed, som også fandt sted i Rio de Janeiro. Miljøminister Ida Auken er i Rio de Janeiro fra søndag d. 17. juni til d. 23. juni, og selve topmødet forløber fra d. 20-22. juni.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: