Albertslund udvikler fremtidens lys

LYS: Udviklingen af Albertslund med fremtidens lys i højsædet er i fuld gang i Hersted Industripark med det nyere lyslaboratorium DOLL. Nu skal tæt på seks mio. kr. fra Energistyrelsen investeres i yderligere udvikling af intelligente ‘Smart City’ løsninger.

Lysreflektioner i et vindue i Albertslunds lyslaboratorium Visitor Center.

CNN, New York Times og Taiwan TV er nogle af de mange medier fra hele verden, der har været forbi for at rapportere om Albertslund – byen, der udvikler fremtiden lys.

Nu har Albertslund Kommune sammen med Gate 21 og Danmarks Tekniske Universitet ansøgt og fået tilsagn om 5,77 millioner kroner til udbygning af lyscenteret i Hersted Industripark med udvikling og test af såkaldte ‘Smart City’ løsninger.

DOLL Living Lab og Smart City i Albertslund vokser
Pengene kommer fra Energistyrelsen og går til etablering af et nationalt førende laboratorium. Et laboratorium i stor skala med test- og laboratoriefaciliteter for nye grønne teknologier. Og det er lige, hvad lyscenteret og de 10 kilometer vejstrækning i Hersted Industripark er.

Det skal nu videreudvikles, og Albertslund Kommune vil også se på, hvilke andre løsninger der vil være gode at lave sammen med udskiftning af vej- og stibelysning i resten af byen.

Kommunen og samarbejdspartnerne udvider den digitale infrastruktur i DOLL, som kan kobles med sensorer, kameraer, mikrofoner og displays. Det handler ikke om overvågning, men om informationer der fortæller om der f.eks. er ledige p-pladser og hvordan biler/cykler bruger byen. For byens borgere betyder det bedre service, tryghed og energibesparelser.

- Vi er parat til at tage næste skridt med DOLL, så vi udvikler endnu flere intelligente digitale løsninger til gavn for vores by, siger Borgmester Steen Christiansen.

- Det skal bære Albertslund ind i fremtiden som en moderne by, hvor udviklingen af byen og kommunens service går hånd-i-hånd med at skabe en klimavenlig by og nye jobs. Samtidig kan vi sammen med vores samarbejdspartnere blive klogere på en lang række områder, som kan komme rigtig mange til gode tilføjer han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: