79.000 besøgte en økologisk gård

ØKOLOGI – Knap 80.000 besøgte et økologisk høstmarked, da 90 landmænd i hele Danmark lørdag og søndag inviterede på gårdbesøg.

8-årige Maja Fjord Kristensen og Anna fra Sdr. Felding var to af de piger, der fik en tur på hesteryg, da de besøgte høstmarkedet på Søgård Andelsbrug i weekenden. Foto: Gustav Bech

De økologiske høstmarkeder, der i år blev holdt for 19. gang, gav danskerne mulighed for at møde deres lokale, økologiske landmand og på nærmeste hold se, hvor meget det betyder for dyrevelfærd, miljø og fødevarekvalitet, at de køber økologisk.

Tusindvis af børn boltrede sig i halmborge, bagte snobrød og kørte i hestevogn. Imens har de voksne smagt økologisk produkter og fået en hyggelig oplevelse.

Mere miljø, dyrevelfærd og rene fødevarer
- De Økologiske Høstmarkeder giver folk mulighed for at opleve, hvordan økologi giver mere miljø, mere plads til dyrene og renere fødevarer, siger Anna Lund, projektleder i Økologisk Landsforening. Hun glæder sig over weekendens flotte besøgstal.

Det er sammenslutningen »Økosalg og Oplysning«, der stod for de landsdækkende arrangement, der gennemføres i samarbejde med Økologisk Landsforening.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: