2000 børn bager sund pizza foran Kvickly

MAD – Kvickly vil sammen med 2000 madglade børn fra hele Danmark bevise, at børn sagtens kan være med i køkkenet og bage sunde pizzaer. Det kommer til at ske på parkeringspladsen foran Kvickly, hvor GoCooks rullende køkken på hjul kommer forbi fra august til oktober. Det rullende pizzaværksted besøger 76 byer.

Drenge fra Møllebakkeskolen i Nykøbing Falster vælger grønsager til deres pizza.

I løbet af sensommeren inviteres skoleelever fra Skagen til Bornholm indenfor, når Coops madprojekt for børn og unge – GoCook – turnerer landet rundt. Ambitionen er at uddanne den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Touren sker i samarbejde med Kvickly, som har inviteret GoCook hen foran butikken.

- I Kvickly vil vi gerne være med til at lære børn, at sund mad bestemt kan smage godt – og at den slet ikke behøver at være svær at lave, fortæller Søren Steffensen, direktør i Kvickly.

Og der er der brug for. Coops undersøgelser viser nemlig, at kun 4 procent af danske børn er med i køkkenet på en almindelig hverdagsaften.

Danmarks største pizza-turné
Pizza med aubergine? Eller hvad med én med fennikel og rosmarin? Det er en vaske ægte børnefavorit, der er på menuen, når GoCook gør sine stop foran landets Kvickly-butikker. Og med 76 ophold på ruten bliver der tale om Danmarks største pizza-turné.

- Den klassiske pizza kan sagtens være både sund og spændende. Vi har hverken pølser eller pepperoni med på GoCook on Tour, men et stort udvalg af grøntsager, som børnene skaber 100 procent deres egen pizza med, fortæller Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook.

Ifølge hende savner børnene slet ikke kødet, når de først får lov til at eksperimentere med de mange grøntsager og smage i pizzaen.

Børnene savner ikke kødet, når de først får lov til at eksperimentere med de mange grøntsager og smage i pizzaen.

Nye smagsoplevelser
Kvickly glæder sig også til at præsentere børn og handlende får nye smagsoplevelser.

- Vores bager har udviklet en grov dej til pizzaen og i grøntafdelingen har vi valgt at få fennikel, aubergine og blomkål frem i lyset til et liv på en pizza. Så både børnene og de forbipasserende kunder får en ny smagsoplevelse, siger Søren Steffensen.

Pizza-touren blev testet i Nykøbing Falster i juni måned, og her var der stor begejstring for de nye pizzaer.

- De smager fantastisk, det er en super idé, lød det anerkende fra en kunde, som smagte børnenes nye udgave af en pizza.

  • Missionen for GoCook er at skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre.
  • Mellem d. 15. august og 13. oktober får 76 Kvickly-butikker over hele landet besøg af GoCook on Tour. Touren starter på Bornholm og slutter i Nordjylland. Se touren på kvickly.dk
  • Det mobile køkken er en gammel, ombygget Citroën-bus, som børnene allerede kender fra udsendelserne ”Gorm og 100 % din ret” på DR Ultra og TV2.
  • GoCook on Tour er blot ét af initiativerne i GoCook. Hvert år i uge 43-45 uddeler GoCook Smagekassen mad og undervisningsmateriale til 160.000 skoleelever i hele landet (75 procent af alle grundskoler). Og i GoCooks kokkeskoleapp til iPad og smartphone finder godt 40.000 brugere inspiration og hjælp til at lave både simpel, lækker og vild mad. GoCook har også en fast madside i Berlingske Medias børneavis, Kids News.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: